Jyri TuunainenKuopio

Ei kuvaa

Osaaminen

kuvanveistäjä
taidemaalari

Näyttelyt ja esiintymiset

Oma kuvaus

Jyri Tuunainen on koulutukseltaan taideteollisuusalan käsityömestari ja puuartesaani. Hän on uusi omintakeinen erityisosaaja kuvataidealalla. Ensimmäiseen taidenäyttelyyn hän osallistui vuonna 2018 Espanjan Fuengirolassa.

Teoksissani luonnon organismit muodostavat harmonisen symbioosin. On kiehtovaa yhdistää ja luoda yhtenäisyyttä ja dramatiikkaa eliöiden välille. Elämmehän kaikki yhdessä tällä planeetalla saman arvoisina. Vietän paljon aikaa luonnossa ja haluan tuoda esille sen ainutlaatuisuutta ja tärkeyttä.

Ymmärrys oman taidelajin löytämisestä muodostui heti ensimmäisen veistoksen myötä. Omintakeisen tyylin muodostaminen ja veistosten täydellinen viimeistely on vaatinut valtavasti vaivaa ja malttia.

Materiaalini valikoin teoskohtaisesti. Eniten suosin haapaa ja lehmusta niiden hyvien veisto-ominaisuuksien ja vaalean oksattoman ulkomuotonsa vuoksi.
Yhdistän teoksissani myös materiaaleja. Keramiikan yhdistäminen puuhun on mahdollistanut minulle loppumattomat mahdollisuudet toteuttaa villeimmätkin ideani.

Aloitin akryylimaalaamisen meditaationa ja vaihteluna veistämiselle, mutta huomasinkin että teokset onnistuvatkin varsin hienosti. Maalatessa otan rennosti ja annan tunteen viedä.

Tunnisteet: veistos, kuvanveisto, kuvanveistäjä, taiteilija, maalari, maalaus, surrealismi, expressionismi, jyri_art