Mikko RaatikainenRovaniemi

Ei kuvaa

Osaaminen

taidemaalari
valokuvaus/muu
kirjoittaja

Oma kuvaus

Rovaniemeläinen itseoppinut kuvataiteilija, joka tavoittelee erämaamaisiin maalauksiinsa eletyn hetken tunnelmaa. Monissa teoksissa tunnusomaista on matalalta suuntautuvan auringon tai kuun valaistus, sekä pilvipeitteeltään repeilevä taivas. Myös tehokas perspektiivivaikutelma on monissa teoksissa keskeistä: Etualan tarkoista yksityiskohdista tekijä johdattelee maisemansa sumenevaan äärettömyyteen. Kesäaamun sumuisilta soilta, keväthankien valoista ja varjoista, ja kosteikkoisten rämeikköjen kätkoistä taiteilija etsii sielunmaisemaansa.
Teokset ovat vesivärin ja pastellin yhdistelmiä, tai pelkkiä pastellimaalauksia.
- Valo, ja sen suunta ovat maisemamaalauksessa oleellisia tekijöitä; hyvä maisemamaalaus syntyy valoista ja varjoista. Mielestäni teos on onnistunut silloin, kun katsoja pystyy "astumaan" teoksen sisään, ja kokemaan siinä kuvatun tunnelman.

Koska kehystetyt teokset sisältävät lasin, ja koska posti ei enää vakuuta yli kahden kilon painoisia lähetyksiä, ainoa toimitustapa tällä hetkellä on nouto. Tämä koskee myös kehystämättömiä teoksia.
Myös teoksen/teoksien varaaminen (esim. seuraavaa Lappiin suuntautuvaa matkaa ajatellen - täältä pohjoisen näkökulmasta katsottuna) on mahdollista. Teoksiin tutustuminen, ja ainakin mahdollinen osto kannattaa ajoittaa paluumatkalle.
Osoite on Aseveliaukea 5, 96100 Rovaniemi. (Sekä Saariselän, että Ylläksen suunnalta tulevilta poikkeama on 1 km.)

Tunnisteet: lapland artist, maisema, tunnelma, pastelli